donderdag 29 oktober 2009

Heksen en Magiërs

Afgelopen zondag was het heksen- en magiërmarkt in Mayen. In de hele stad, maar vooral in de Genovevaburg kon je heksen, kollen, trollen, enge dwergen en ander ongerief tegenkomen. Een paar prachtige wolfjes mochten daar natuurlijk niet ontbreken, dus samen met Saarloosjes Bren en Dylan en hun baasjes, zijn Bruno en Tuur met mij daar een kijkje gaan nemen. Dwyn bleef thuis, wel zo rustig.
Prachtig weer, dus heel veel mensen, èn honden.
Bruno was uiteraard zijn rustige stabiele zelf, hij sjouwde ongestoord door de mensen- en heksenmenigte. Ook Dylan en Bran deden alsof ze niet anders gewend waren. Wat wil je ook, als je baasje heksengek is!
En Tuur, die vond alles prachtig. Hij ging met zijn voorpoten op de borstwering staan om alles eens goed te bekijken, vlak naast een of ander gedrocht. Dat zwaar geschminkte gedrocht werd uitgebreid besnuffeld en vervolgens helemaal niet eng bevonden. Wat de omstanders van Tuur vonden, die toch echt gigantisch was zo helemaal in de hoogte uitgestrekt, laat zich raden.
Zo'n keer of honderd zijn de honden voor husky uitgescholden, een keer voor Tsjech. Van een Saarloos had nog niemand gehoord. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten